Janne Päivikkö

Osteopaatti D.O.

Olen Janne Päivikkö, kohta 40-vuotias Helsingissä syntynyt osteopaatti. Olen aina ollut liikkuvaista ihmistyyppiä ja tulen sekä isäni, että äitini puolelta suvuista joissa on tehty käsin töitä ja pyritty tekemään asiat itse. Luonteeltani olen puhelias ja sosiaalinen. Yleisesti ottaen tulen hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Olen ehtinyt elämässäni tehdä montaa työtä ja asua monessa eri ympäristössä. Peruskoulujen jälkeen opiskelin yliopistolla opettajaksi tähdäten kun käsityön kutsu alkoi kaihertamaan ja tajusin, että haluaisin tehdä elämäntyöni jonkinlaisena hoitajana ja kehonkäsittelijänä. Eteeni ilmaantui ensin hieronta ja sitten osteopatia. Kouluttauduin osteopaatiksi muutaman mutkan kautta ja olen tyytyväinen ammatinvalintaani. Pidän työstäni todella paljon. Pyrin kehittymään joka kuukausi, vuosi vuodelta ja hoito hoidolta paremmaksi. Jokainen asiakastapaaminen opettaa jotain ja jos vastaan tulee jotain mitä en pysty heti ymmärtämään, opiskelen asiaa pohdiskellen ja selvitellen missä meni vikaan. Olen aika armoton tekemiseni laadun suhteen ja pyrin selvittämään itselleni miksi hoitoni toimii ja miksi taas ajoittain ei.

Olen erityisesti kiinnostunut alaraajan toiminnasta. Nilkka-polvi-lonkka muodostaa liikkeemme biomekaanisen perusyksikön ja elämänlaatuamme määrittää isosti se kuinka hyvin liikkumisemme sujuu. Kivuttomuus on elämässä luonteva ykkösasia, mutta hyvänä kakkosena tulee liike. Liikkeeseen kulminoituu kehomme tuki- ja liikuntaelimistön terveys. Liikkuminen rakentuu ryhdin, askelluksen, hengitystavan, ja rangan liikkeiden varaan. Nämä kaikki pitää toimia hyvin jos haluaa liikkeen olevan hyvää.

Perusrakenteita kehossa ovat myös lantio, selkäranka ja hartia-lapakompleksi ja niska. Näihin alueisiin liittyviä hoitoja teen myöskin päivittäin. Vastaanotollani käy kaikenlaisia ihmisiä, urheilijoita ja ei-urheilijoita, ihmisiä kaikilta aloilta ja jokaisesta ikäryhmästä. Itse olen urheillut koko elämäni eri lajeja kokeillen ja ymmärrän liikuntaa ja liikkumista monelta kannalta. Olen myös kärsinyt urheiluvammoista ja joutunut leikkauksiin, joten toipuminen ja kuntoutuminen siihen liittyvine psykologisin- ja kehollisin haastein on tuttua. En ole tehnyt tietokonetöitä opiskeluaikojeni jälkeen, mutta olen toiminut hyvinvointiyrityksessä työergonomia konsulttina kouluttaen toimistotyöläisiä, joten näkemystä löytyy myös toimistotyön puolelle.

Harrastan kuntoilua salilla, vaellellen metsissä ja ajoittain käyn tanssimassa paritansseja. Pidän rakentamisesta ja mekaanisten laitteiden korjaamisesta. Olen muuttanut Outokumpuun pk-seudulta talven, luonnon ja rakkauden perässä. Joensuu ja Outokumpu olivat itsestään selvät toimintapisteet minulle. Mikäli Sinua vaivaa jokin kehon tilassasi tai tahdot lisäpontta olemiseesi, tule vastaanotolle. Tapaamisiin.

 • 1979 Elämänkoulun alku.
 • 1986-1996 Peruskoulu + lukio 1.luokka.
 • 1999 Ylioppilas Etelä-Tapiolan lukio.
 • 1996-1997 3.luokka ja valmistuminen Decatur Central High School, USA.
 • 2002-2006 Helsingin Yliopisto valtiotieteellinen; yksi vuosi Universität Bremen, Saksa.
 • 2007-2009 Metropolia AMK, Osteopatian opintoja vuodet 1. ja 2.
 • 2009-2010 Elämää ja opiskelua ulkomailla, Etelä-Korea + Italia.
 • 2011-2013 Rakennustyömiehen elämää. Kouluttautuminen hierojaksi.
 • 2014 Koulutettu hieroja. Hieronta-Akatemia.
 • 2013-2017 Osteopatiakoulu Atlas, osteopaatin opinnot 4 vuotta.
 • 2017 Osteopaatti D.O.